Korisne aplikacije

Koje android aplikacije bi svaki ozbiljniji bajker trebao da ima instalirane na svom Smart telefonu.

Strava

Sigurno jedna od najpolularnijih aplikacija za biciklizam. Jednostavna za korišćenje , daje kompletnu istoriju svih aktivnosti, mnogo informacija o vožnji ( naročito ako imate mjesečnu pretplatu) Podržava hrpu drugih aplikacija sa kojima vrši automatsku sinhronizaciju. 

Mislim da netreba mnogo pričati o Strava aplikaciji, većini je veoma poznata po dobrom ili lošem glasu. 

Loš glas je prati po tome što je mnoge korisne Free funkcije prebacila u plačenu verziju koja nije ni malo jeftina na mjesečnom nivou.

Mnogi korisnici se žale da im ne prati kvalitetno trek, smatram da je to više do uređaja na koji je instalirana nego do same aplikacije. Veoma je bitno upaliti na vašem uređaju maksimalu precinost GPS lokacije, isto tako isključiti sve moguće uštede energije na mobitelu. Koristim je dugo i do sad sam imao par puta loše zapisan trek i to je svakako bilo samo do mog uređaja.

ProBikeGarage – Bicycle maintenance tracker

ProBikeGarage je program za praćenje održavanja bicikla koji se integriše sa Stravom i omogućava korisnicima da primaju obaviještenja o održavanju u različitim intervalima i analiziraju koliko komponente traju.

Vaše je samo da vozite a program će vas sam obavještavati o servisnim intervalima kao i o tome kada je potrebno neku komponentu zamjeniti.

Prijavljujete se sa svojim Strava akauntom , unesete  vaše komponente i sve se radi automatski.

Moguće je praćenje više bicikla kao i različitih komponenti na istom biciklu np. dva seta točkova može da odvojeno prati.

Mnogo koristan program ko želi da prati vjek trajanja komponenti kao i za one koji žele da svoj bicikl drže u perfektnom stanju.

OsmAnd — Offline Maps, Travel & Navigation

Ovu aplikaciju možda i ne treba posebno predstavljati, radi na OpeenStreetMaps platformi , radi offline, možete ubaciti mnoge vrste kati u tri sloja, od google maps do Strava heatmap ,.

Mogućnosti su zaista ogromne, navigacija, elevacija, snimanje putovanja, tačke od interesa, uvoz i izvoz gpx ili sličnog formata .

Veoma koristan program za planiranje vožnje, kao i pregled alternativnih putanja ako se malo izgubite. 

na slici 1 imate OSM kartu, povlačenjem slajdera (zaokružen crvenom) ubacujete Strava Heat map i vidite sve moguće putanje kuda je neko nekad prošao

Za pomoć oko ubacivanja dodatnih sloojeva u ovaj fantastičan program, nemojte se ustručavati da me konatirate. Evolution tim je uvjek tu da vam pomogne 

 

 

InkedScreenshot_20201214-192905_OsmAnd+_LI
Slika 1
Slika 2
Share on facebook
Facebook

Trebate Pomoć?

Evolution servis je tu za vas

Odgovor očekujte na vaš email ili će vas serviser kontaktirati na telefon