Koji bicikl da kupim?

Vječito pitanje svakog početnika pri odabiru bicikla.

Obično tek drugi ili čak treći bicikl bude onaj koji nam zadovoljava naše potrebe , naravno ako zanemarimo mozda čak najbitniju stavku, finansije.

Tema je zaista preopširna pa ću početi od vrsti bicikla.

Prva i osnovna svar je koju vrstu bicikla odabrati to zavisi od toga po kojem cemo terenu voziti bajk i za koje potrebe.

Opet je sve individulano jer nekome kome treba bicikl do posla a ima 4 km makadama naravno da ce uzeti MTB za razliku od nekoga kome je 5 km asfalta i treba mu bicikl samo do posla i nazad.

Vrste bicikala osnovna podjela:

 

Drumski bicikl - Cestovac- eng Road Bike

Ovakav bicikl pogodan je za vožnju po asfaltu (dobrom). Sportsko rekreativnu. Nije praktičan kao prevozno sredstvo po gradu i okolini, nije za nošenje nekog većeg tereta, položaj sedenja je takav da traži sportsku odeću i brzu vožnju. Prihvata uglavnom jedino tanke gume, a retko je moguće smestiti i blatobrane na točkove, pak treger i slično. Točkovi su obično sa obručem prečnika 622 mm, popularno zvani 28″. Karakterističan uvijeni korman pruža nekoliko različitih položaja sedenja, kao i hvatova kormana, omogućujući da se vozač spusti veoma nisko i bude aerodinamičniji.

Planinski bicikl (MTB)

Bicikl prvenstveno namenjen vožnji po planini, neravnom terenu. Jak ram, šire gume. Po pravilu imaju dosta brzina, sa veoma sporim prenosima za strme brdske uzbrdice.
Dolaze u nekoliko različitih varijanti:
1- Standardni MTB, bez suspenzije. Prvi MTB-ov koji su pravljeni bili su ovakvi – čelični ram bez i jednog amortizera, točkovi sa felnama prečnika 559 mm (26″),
2- Hard trail , bicikl sa samo prednjim amortizerom ( mišljenje autora: bolji je bajk bez amortizera nego sa lošim kvalitetom ili pokvarenim amortizerom),
3- Full Suspension , bicikli sa oba amortizera. Ovi bicikli su za sigurnu vožnju po izrazito neravnim terenima,
Proizvođači su dotatno zakoplikovali FullSus bajkove sa podvrstama pa imamo bicikle do 120 mm hoda XC, od 120-140mm hoda AM , od 140 - 160 - Enduro, od 160 -180 Freeride, od 180 i vise Downhill ( FreeRide i Downhill bicikli se guraju uz brdo)

Hibrid (Treking)

Negde između drumskog i MTB-a. Uglavnom ima točkove 622 mm (28″), sa gumama nešto širim od drumskog bicikla, a užim od MTB-a. Obično ima prostora da se montiraju i blatobrani i predbušene rupe na ramu za šrafove koji nose pak treger. Mogu biti sa ili bez prednjeg Amortizera. Korman je najčešće ravan, malo više postavljen za malo uspravnije sedenje nego na drumskom biciklu, a stepeni prenosa su negde između onih na MTB-u i drumskom biciklu.

Gradski bicikl (City bike)

Opuštenija verzija hibrida. Često dolazi bez brzina i menjača, sa samo jednom brzinom – mada ne uvek. Još uspravniji položaj sedenja nego na hibridu. Pogodan za kraće relacije po gradu, zbog uspravnog (neaerodinamičnog) položaja sedenja. Visok uspravan položaj sedenja omogućava bolju preglednost u saobraćaju. Lancobran i položaj sedenja olakšavaju vožnju u odelu ili haljini. Najčešće dolazi sa već montiranim korpama i blatobranima, svetlima i slično.

Gore navedene vrste bickla su osnove za odabir pravog bajka početniku.

Postoje još mnoge vrste , Ciklokros, Rekumbent, elektricni, sklopivi …. te bicikle ljudi kupuju kad su već upoznati sa vrstama i podvrstama i znaju šta hoće.

Najviše zabune pravi ustvari MTB sa ogromnim rasponom podvrsta, od točkova koji mogu biti 26″ 27,5″ i 29″  ,o tome ću pisati drugom prilikom , kao i suspenzijom koja također ima veliki raspon podvrsta . Tu je i Hibrid koji dodatno zbunjuje. Mnogi liče na MTB pa ljudi  okićeni raznim refletujućim svjetlima, nogarom, zvoncetom, i sličnim glupostima za koje pravi MTB rajder zna da će otpasti na prvom kilometru tehnički zahtjevnog terena, se slikaju i pokazuju svoje avanture dva metra od asfalta. 

Cilj Mtb Evolution tima je da edukuje buduće prave ljubitelje biciklizma , da prilagode svoj bicikl i opremu ličnim potrebama. O opremi ču također pisati, jer dobar dio rekreativaca na MTB izgleda smješno ( mišljenje autora) utegnuti u road opremu. Odjeća koja ide uz tijelo ima samo jedan cilj, više aerodinamike. U MTB svijetu namjerno se smanjuje aerodinamika tijela da bi išla u korist manje upotrebe kočnice. Iz ovog izuzimam ozbiljne takmičare kojima je svaka sekunda bitna. 

Uskoro više o biciklima i opremi

Trebate Pomoć?

Evolution servis je tu za vas

Odgovor očekujte na vaš email ili će vas serviser kontaktirati na telefon